"Був долар по вісім". Онищенко заявив, що за Януковича люди заробляли більше, ніж за Порошенка

Янукович, за словами нардепа-втікача, давав бізнесменам заробляти
Фото: ЕРА

В Україні за часів президента Петра Порошенка корупції "набагато більше", ніж за екс-президента Віктора Януковича, уважає колишній нардеп Олександр Онищенко.

За екс-президента України Віктора Януковича у країні були кращі економічні умови, ніж за президента Петра Порошенка. Про це нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив 25 квітня в ефірі телеканала "Россия 1".

"Корупція набагато більша, ніж була за Януковича. Янукович хоч давав у якийсь спосіб бізнесменам заробляти... Не хвалю Януковича, що він гарний чи поганий, не мені його судити, але люди заробляли, була якась стабільність. Якщо ми порівнюємо, припустімо, час 2012–2013 року – було якесь економічне зростання, був долар по вісім", – сказав він.

За словами нардепа, сьогодні українцям вистачає зарплати тільки на те, щоб "заплатити за газ, за світло, за гарячу воду".

Онищенко фігурує у справі про зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму майже 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, зокрема Онищенка.

За інформацією Генеральної прокуратури, нардеп покинув Україну 2 липня 2016 року. За даними правоохоронців, він переховується в Іспанії. 5 липня того самого року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Сам він відмовився бути присутнім на засіданні парламенту, заявивши, що його "підставили й кинули".

5 березня 2018 року адвокату Онищенка вручили уточнену підозру. У ній ідеться, що його також підозрюють у незаконному зберіганні зброї.

Янукович керував країною з лютого 2010 року до лютого 2014 року.

Порошенка обрано президентом України на позачергових виборах 25 травня 2014 року.