Частина українців одержить січневі пенсії у грудні

Постанову Кабміну датовано 13 грудня
Фото: Урядовий портал / Facebook

Виплату січневих пенсій у грудні Кабінет Міністрів України ухвалив провести з урахуванням святкових і вихідних днів у січні 2018 року.

Кабінет Міністрів України вирішив виплатити у грудні пенсії тим громадянам, дата видавання грошей яким збігається зі святковими і вихідними днями січня 2018 року. Про це йдеться в постанові №970 від 13 грудня, текст якого опубліковано на сайті уряду.

"Установити, що з метою забезпечення своєчасної виплати пенсій з урахуванням святкових і вихідних днів у січні 2018 року фінансування і виплата пенсій проводиться у грудні 2017 року в межах коштів, передбачених бюджетом Пенсійного фонду України на 2017 рік", – ідеться в документі.

Осіб, які одержать у грудні пенсії за два місяці, визначать за датами, установленими Пенсійним фондом за погодженням із Міністерством соціальної політики.

3 жовтня 2017 року Верховна Рада схвалила в другому читанні і в цілому урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Парламент також проголосував за законопроект №6617 про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв'язку з підвищенням пенсій.

11 жовтня пенсійна реформа набула чинності.

За даними Мінсоцполітики, з 1 жовтня пенсії перерахували для 10,2 млн осіб з урахуванням індивідуальних показників їх заробітку і страхового стажу. Середній розмір доплат становив 560 грн.