Допомога внутрішньо переміщеним особам. У Мінсоцполітики України розповіли, що робити, якщо виплат не нараховують

Виплати на проживання для ВПО становлять 3 тис. грн для дітей та осіб з інвалідністю і 2 тис. грн – для всіх інших
Фото: depositphotos.com
Строки нарахування фінансової допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам залежать від того, коли державний "Ощадбанк" перерахує призначену допомогу в банк отримувача.

Про це пресслужба Міністерства соціальної політики України проінформувала 13 квітня, відповідаючи на запитання, протягом якого періоду часу ВПО може отримати ці кошти.

"Якщо ви подали заяву на отримання допомоги на проживання для ВПО і вам було призначено виплати, то варто очікувати на зарахування коштів. Строк зарахування залежить від того, коли "Ощадбанк" за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти у ваш банк. Щойно це відбудеться, кошти будуть зараховані на рахунок, який ви вказали під час подачі заяви", – розповіли у міністерстві.

Згідно з релізом, довше ніж два місяці цей процес тривати не може.

"Якщо ви подали документи на допомогу проживання ВПО і більше двох місяців не отримуєте допомоги, обов’язково зверніться до органу соцзахисту, де оформлювали довідку ВПО та допомогу. Бувають випадки, коли банк не може зарахувати кошти на рахунок отримувача через помилку в оформленій заяві", – повідомили у Мінсоцполітики.

Допомогу на проживання ВПО виплачують щомісяця по 3 тис. грн на дітей та осіб з інвалідністю і по 2 тис. грн – на решту громадян, ідеться у релізі на сайті Кабміну. Отримати довідку ВПО та подати заявку на одержання допомоги можна у застосунку "Дія", також можна звертатися в органи соцзахисту, центри надання адміністративних послуг або до уповноважених осіб сільських, селищних, міських рад, зазначили в уряді.