ДТЕК разом зі Schneider Electric забезпечують енергетиків обладнанням для ремонту електромереж

Від початку війни енергетики ДТЕК повернули світло понад 1,2 млн українських сімей
Фото: dtek.com
Компанія ДТЕК разом із французькою Schneider Electric почали передавати українським енергетикам обладнання, потрібне для відновлення електропостачання у звільнених від російських окупантів містах України. Про це йдеться у повідомленні ДТЕК Ріната Ахметова.

"В Україну прибула перша партія обладнання Schneider Electric, яке компанія направила в якості допомоги для швидшого відновлення постачання електроенергії у визволених від окупації областях України. Логістика та імплементація обладнання будуть забезпечені групою ДТЕК", – повідомили у компанії.

Schneider Electric передала в Україну високотехнологічне обладнання, призначене для ремонту трансформаторних підстанцій, за допомогою цього обладнання буде відновлено роботу 60 підстанцій, й у 130 тис. будинків відновиться електропостачання, зазначили у ДТЕК. Також Schneider Electric передала пристрої автономного забезпечення світла, серед яких сучасні прожектори, ліхтарі та лампи. Їх доправили у громади, де постачання електроенергії поки що не відновлено.

"Реалізація допомоги від Schneider Electric відбувається спільно із ДТЕК та в координації з Міністерством енергетики України. Все обладнання буде направлено державним та приватним компаніям, щоб допомогти якомога швидше відновити подачу електроенергії в регіонах, які постраждали від війни", – повідомили у компанії.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Від початку війни енергетики ДТЕК повернули світло понад 1,2 млн українських сімей, переважно у Київській та Донецькій областях.

Schneider Electric французька енергомашинобудівна компанія, виробник обладнання для енергетичних підкомплексів промислових підприємств, об'єктів цивільного та житлового будівництва, центрів оброблення даних.