ДТЕК на економічному форумі в Давосі презентує бачення ролі України в новій системі енергетичної безпеки Європи

Всесвітній економічний форум відбудеться в Давосі 23–26 травня
Фото: EPA

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова на Всесвітньому економічному форумі (WEF) у Давосі презентує свої рекомендації щодо енергетичної політики, у яких конкретно вказано, як Україна зможе підвищити рівень європейської енергетичної безпеки. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Група ДТЕК переконана, що тема України також має займати магістральне місце в дискусії глобальних лідерів. Тому, займаючи активну позицію, ДТЕК ініціює публічну дискусію, що відбудеться в ці дні в Давосі, на тему "Кінець російського шантажу та відродження України: нова стратегія енергетичної безпеки для Європи", – повідомили в компанії.

Зокрема, ідеться про роль України у сприянні диверсифікації джерел енергії для Європи, а отже, посилення європейської енергетичної безпеки, наголосили у ДТЕК.

Ще однією темою стане мобілізація міжнародних ресурсів і реалізація спільних ініціатив, щоб Україна стала стабільним енергетичним партнером для Європи на шляху відмови від імпорту російської нафти й газу.

Контекст:

Всесвітній економічний форум – швейцарська неурядова організація, відома тим, що організує щорічні зустрічі політичних лідерів, провідних керівників бізнесу й журналістів у Давосі.

Цього року форум відбудеться в Давосі 23–26 травня, повідомляють на сайті організації. Головною темою всього WEF 2022 є слоган "Працюючи разом, відновлюючи довіру".

Форум мав відбутися із 17-го до 21 січня 2022 року, але його перенесли через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон".