ДТЕК збільшить інвестиції в поновні джерела енергії та енергоефективність

Минулого року група ДТЕК інвестувала 3,2 млрд грн у сталий розвиток і переказала 21 млрд грн податків до державних бюджетів усіх рівнів

Фото: reform.energy
Нова стратегія ДТЕК передбачає збільшення виробництва електроенергії з поновних джерел, надання комплексних послуг з енергоефективності та освітні проєкти з розвитку в Україні культури раціонального споживання енергоресурсів. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час дискусії "Європейський зелений курс – очікування і можливості: з точки зору влади і бізнесу", повідомляє пресслужба компанії.

Дискусію організував Глобальний договір ООН в Україні, вона відбулася в межах саміту сталого бізнесу.

"Стратегія ДТЕК – це про відповідальність за майбутнє покоління. У виробництві електроенергії ДТЕК буде збільшувати інвестиції в поновні джерела енергії. У споживанні електроенергії ми надаємо комплексні послуги з енергоефективності, які допомагають усім категоріям споживачів підвищити ефективність її використання. У сфері освіти за підтримки ДТЕК у тисячах шкіл по всій країні реалізуються проєкти щодо виховання культури раціонального споживання енергоресурсів. Це той необхідний базис, без якого неможливо досягти успіху у трансформації як окремо взятого бізнесу, так і країни в цілому", – зазначив Сахарук.

За його словами, 2020 року група ДТЕК інвестувала 3,2 млрд грн у сталий розвиток і переказала 21 млрд грн податків до державних бюджетів усіх рівнів.

"Це наш внесок як відповідального бізнесу у розвиток суспільства", – додав виконавчий директор ДТЕК.

Контекст:

У групі ДТЕК повідомили, що вона інвестувала $1,2 млрд у розвиток "зеленої" енергетики, що дало змогу побудувати у вітро- і сонячній генерації 1 ГВт потужностей.

"Завдяки роботі цих електростанцій викиди парникових газів у 2020 році знизилися на 2,5 млн тонн. Окрім того, 80 енергосервісних проєктів, реалізованих у промисловій та бюджетній сферах, дозволили клієнтам ДТЕК скоротити споживання електроенергії на 157 млн кВт-год на рік. За результатами 2020 року загальна сума енергосервісних контрактів досягла 1,8 млрд грн", – ідеться в повідомленні пресслужби.