Гройсман попросив Насалика перевірити інформацію ЗМІ про зростання тарифів на газ

Гройсман – Насалику: Запросіть офіційну інформацію в "Нафтогаз України"
Фото: Volodymyr Groysman / Facebook

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду попросив міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика прокоментувати інформацію ЗМІ про подорожчання газу для населення на 8,3%. Той назвав це "абсолютною нісенітницею".

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику дізнатися в Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" ціну на газ для населення. Про це глава уряду заявив 17 січня, повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.

"ЗМІ говорять про те, що ви ініціюєте збільшення ціни на газ? Ні? Тобто ви не ініціюєте підняття цін на газ! Це добра новина для ЗМІ: Міненерговугілля не пропонує підняття ціни на газ... І запросіть "Нафтогаз", по якій ціні він нам може постачати газ для населення. Запросіть офіційну інформацію. Конкретну цифру. Ми її потім оприлюднимо", – звернувся Гройсман до Насалика на засіданні Кабміну.

Насалик назвав інформацію про підняття тарифів на газ "абсолютною нісенітницею".

"Українські новини" писали, що уряд планує змінити методику визначення ціни газу для населення з квітня, що призведе до подорожчання енергоносіїв на 8,3%.

"ЛІГАБізнесІнформ" опублікувало неофіційний текст проекту документа, який, за словами Насалика, стосується постачальників газу за спеціальним зобов'язаннями і проходить як регуляторний акт.

Із 1 квітня 2017 року в Україні для населення і підприємств теплокомуненерго діє ціна газу, встановлена в розмірі 6957,9 грн за 1000 м&³3;.

У липні "Нафтогаз України" пропонував підвищити тариф майже на 19%. Гройсман заявив, що ціну на газ для населення, навпаки, буде знижено. У підсумку тариф не змінили.