Гройсман запевнив, що Кабмін не ухвалить рішень, які призведуть до зростання цін на нафтопродукти

Гройсман заявив, що уряд ухвалюватиме рішення в інтересах громадян країни
Фото: kmu.gov.ua

Україна потребує інвестицій у нафтопереробну промисловість, щоб не купувати палива за кордоном, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Кабінет Міністрів України не ухвалюватиме рішень, які призведуть до зростання цін на нафтопродукти. Про це на засіданні уряду 18 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Хочу запевнити всіх українських громадян, що ні Кабінет Міністрів, ні Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі не ухвалюватимуть таких рішень, які можуть спричинити будь-яку монополізацію, змову або підвищення цін на паливо. Вважаю, що всі ці спроби створення монополій абсолютно неприйнятні, і я підкреслюю, що всі рішення уряду будуть абсолютно чесними і в інтересах українських громадян", – наголосив прем'єр.

Він додав, що Україна потребує інвестицій у галузь.

"Ми сьогодні зацікавлені, щоб приходили інвестиції, які дадуть можливість нам виробляти конкурентніше і дешевше паливо, ніж ми закуповуємо за кордоном", – зазначив глава уряду.

Наприкінці березня компанія "Укртатнафта" звернулася в Міністерство економічного розвитку та торгівлі з проханням провести спеціальне розслідування щодо постачання в Україну імпортних нафтопродуктів, писав портал Enkorr. Також компанія попросила встановити на підставі результатів розслідування квоти на імпортні постачання бензину та дизпалива. У "Консалтинговій групі А-95" зазначили, що введення квот спричинить зростання цін на паливо в Україні й не урегулює проблем нафтопереробної галузі, писало видання.

Нафтогазова асоціація України закликала міжвідомчу комісію при Мінекономрозвитку відхилити вимогу "Укртатнафти" щодо імпорту нафтопродуктів шляхом уведення квот і не допустити монополізації ринку.

18 квітня Всеукраїнський рух "АвтоЄвроСила" та інші громадські організації через можливе зростання цін на паливо мають намір провести всеукраїнську акцію протесту. Вони планують пікетувати Кабмін і блокувати АЗС по всій країні, пише "РБК-Україна".