Кабмін спрямував понад 4 млрд грн на швидке відновлення постраждалих від війни регіонів України – Шмигаль

Найбільше коштів на швидке відновлення надано Харківській, Київській, Чернігівській і Сумській областям, зазначив Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua
Відновлення пошкодженої Росією комунальної та енергетичної інфраструктури України, насамперед на деокупованих територіях, – один із основних напрямів підготовки країни до опалювального сезону.

Про це на засіданні уряду 4 жовтня сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Відеозапис вступної промови глави Кабміну опубліковано на його сторінці у Facebook.

"Понад 4 млрд грн з держбюджету спрямували на швидке відновлення постраждалих від війни регіонів. Найбільше – на Харківську, Київську, Чернігівську, Сумську області. Майже на 2 тис. об'єктах роботи завершено, – відзначив Шмигаль. – Щодня українські енергетики й комунальники результативно працюють над тим, щоб у наших домівках було світло й тепло".

За словами прем'єра, координує роботу щодо відновлення пошкодженої інфраструктури урядовий штаб.

Контекст:

Відновлювати Україну, яка зазнала колосальних руйнувань внаслідок воєнної агресії РФ, влада має намір насамперед коштом заарештованих активів РФ, заявляв на початку квітня Шмигаль.

4 липня у швейцарському Лугано на конференції з питань відновлення України президент Володимир Зеленський презентував національний план відновлення країни. Його оцінюють у $750 млрд, він розрахований на 10 років.

За словами Шмигаля, до кінця року Україні на швидке відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій, необхідно $3,4 млрд.