Кабмін України опублікував рішення щодо перегляду тарифів на електроенергію для населення з 1 червня

Кабмін України схвалив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год
Фото: depositphotos.com

Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 червня до 2,64 грн/кВт-год. Відповідну постанову №544 опублікували на сайті уряду.

У Міністерстві енергетики пояснили, що рішення щодо підвищення тарифів вимушене. Головна причина – руйнування Росією енергетичної інфраструктури України.

Із початку війни РФ пошкодила 50% української енергосистеми, частину електростанцій окуповано.

Без перегляду тарифу Україна не змогла б підготуватися до наступного опалювального сезону, заявили в Міненерго.

Про те, що Кабмін України схвалив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год, 30 травня написали "Економічна правда" та "РБК-Україна" з посиланням на джерела.

Контекст:

18 квітня глава Міненерго Герман Галущенко заявляв, що в Україні можуть змінитися тарифи на електроенергію. За його словами, такий крок міг бути "одним із рішень для відновлення енергосистеми" України після російських атак восени минулого року й узимку.

У НКРЕКП говорили, що перегляд тарифів на електрику для побутових споживачів дасть енергокомпаніям можливість і далі виробляти електроенергію.

ЗМІ повідомляли, що НКРЕКП пропонувала уряду затвердити тариф на електроенергію для населення на рівні 2,88 грн/кВт-год.

Наразі в Україні діють тарифи на рівні 1,44 грн/кВт-год для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн/кВт-год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.