Кабмін України виділить майже мільярд гривень на придбання ноутбуків для вчителів

Один ноутбук коштуватиме 20 тис. грн
Фото: depositphotos.com

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти України цього року планують забезпечити ноутбуками понад 60 тис. учителів, на це в держбюджеті передбачили 980 млн грн. Про це повідомила пресслужба Мінцифри 20 липня.

У міністерстві пояснили цю необхідність тим, що через пандемію більшість уроків перейшли з класів у Zoom-конференції. Однак не в усіх учителів є технічна можливість навчати дітей в онлайн-форматі.

"Електронні журнали та щоденники, онлайн-конференції, презентації на уроках – це майбутнє освіти. Наша мета – зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп'ютер, доступ до швидкісного інтернету і ще більше можливостей для навчання дітей", – сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міносвіти України прописало вимогу до техніки, очікувана вартість одного ноутбука становитиме 20 тис. грн.

"Комп'ютери закуплять на 24 області та Київ. Процес можна буде відстежувати за допомогою спеціального дашборда", – пояснили чиновники.

Контекст:

Уряд України у квітні цього року затвердив порядок розподілу між місцевими бюджетами коштів для боротьби з епідемією коронавірусу. У держбюджеті-2021 передбачено додаткове фінансування в розмірі 1 млрд грн на боротьбу з COVID-19 і його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.