Кабмін виділив ГУР майже 750 млн грн на зміцнення обороноздатності України

Кабмін на засіданні 10 травня виділив ГУР 749,7 млн грн із коштів резервного фонду держбюджету
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін України на засіданні 10 травня ухвалив рішення виділити додаткові кошти Головному управлінню розвідки Міноборони. Про це в Telegram проінформував представник уряду в Раді Тарас Мельничук.

За його словами, ідеться про виділення фінансової допомоги на безповоротній основі в розмірі 749,7 млн грн із коштів резервного фонду державного бюджету.

Мельничук зазначив, що ці кошти потрібні для "здійснення заходів, пов'язаних зі зміцненням обороноздатності держави".

Контекст:

У проєкті держбюджету на 2024 рік, ухваленому Верховною Радою, на оборонну сферу закладено майже 1,693 трлн грн, тобто 22,1% ВВП. Після того, як Рада ухвалила документ, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав його пріоритети. За його словами, доходи бюджету становитимуть 1,78 трлн грн, а загальні видатки – приблизно 3,35 трлн грн. Загальний ресурс на безпеку й оборону становитиме 1,693 трлн грн, наголосив Шмигаль.

Кабмін не вперше виділяє додаткові кошти для ГУР. Торік уряд надав українській військовій розвідці на безповоротній основі з коштів резервного фонду держбюджету 200 млн грн. Ще понад 10 млн грн Кабмін виділив ГУР у січні 2024 року.