Кабмін затвердив методику розрахунку вартості медпослуг

Методика, затверджена Кабміном, передбачає критерії розподілу витрат на медпослуги на прямі і непрямі, а також формули для їх розподілу
Фото: mil.gov.ua

Методика розрахунку вартості медпослуг, ухвалена Кабміном України 27 грудня, має забезпечити стандартизацію та уніфікацію підходів до обліку витрат у медустановах.

Кабінет Міністрів України на засіданні 27 грудня затвердив методику розрахунку вартості медичних послуг. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Як зазначено в документі, методика має забезпечити стандартизацію та уніфікацію підходів до обліку витрат у медустановах і впровадження базових принципів універсальної національної системи розрахунку вартості медичних послуг, які фінансують коштом державного бюджету.

Методика передбачає критерії і формули для розподілу витрат на прямі і непрямі.

19 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект №6327 про медреформу. Він уводить поняття "програми державних гарантій медичного обслуговування населення".

У межах програми держава гарантує повну оплату коштом держбюджету України необхідних медичних послуг і лікарських засобів, пов'язаних із наданням екстреної медичної допомоги, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної, паліативної медичної допомоги, медичною реабілітацією, медичною допомогою дітям до 16 років, а також супроводом вагітності і пологів.

Закон набуває чинності за місяць із дня його опублікування, його буде введено в дію з 1 січня 2018 року поетапно.

Президент України Петро Порошенко поки що не підписав документа.