Комітет Ради схвалив виділення 70 млн грн на президентський університет Зеленського

Комітет Ради вперше схвалив виділення коштів на президентський університет, зазначив нардеп Гончаренко
Фото: depositphotos.com
Бюджетний комітет Верховної Ради схвалив виділення приблизно 70 млн грн на будівництво президентського університету. Про це 8 вересня в Telegram повідомив член парламентського комітету, народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Бюджетний комітет ухвалив виділення 70 010 000 грн на реалізацію ідеї [президента України Володимира] Зеленського про будівництво президентського університету", – написав Гончаренко.

Він додав, що на президентський університет уперше виділили фінансування.

Згідно з документом, який опублікував нардеп, виділені кошти спрямують на будівельні, монтажні, оздоблювальні роботи, під'єднання інженерних мереж, оплату адміністративних зборів та послуг із виготовлення документів.

Контекст:

Зеленський 31 травня цього року підписав указ про створення президентського університету.

Глава держави говорив, що в цьому університеті готуватимуть фахівців з інформаційної безпеки та кібербезпеки, фахівців у сфері штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних і біотехнологій.

За словами міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, будівництво президентського університету коштуватиме 7,2 млрд грнПід університет відведуть 16 га на ВДНГ у Києві. На його території будуть, крім профільних наукових кампусів, адміністративний корпус, апарт-готель для студентів, апарт-готель для педагогів, лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній.

Кабінет Міністрів України 11 серпня виділив 70 млн грн на реалізацію проєкту президентського університету.