Компанія з Об'єднаних Арабських Еміратів оголосила про купівлю у Венесуели 3 тонн золота

Угода відбулася 21 січня, стверджує компанія
Фото: Noor Capital / Twitter

Інвестиційна компанія Noor Capital з ОАЕ стверджує, що 3 тонни золота придбала у Центробанку Венесуели відповідно до міжнародних стандартів і правил.

Інвестиційна компанія Noor Capital з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) оголосила, що придбала у Центрального банку Венесуели приблизно 3 тонни золота. Про це йдеться на сайті компанії.

Угода відбулася 21 січня відповідно до міжнародних стандартів і чинних на той момент правил, зазначили у Noor Capital.

Представники компанії з ОАЕ підкреслили, що утримаються від подальших угод із Каракасом доти, поки ситуація у Венесуелі не стабілізується.

10 січня 2019 року Ніколас Мадуро вдруге вступив на посаду президента Венесуели. 15 січня підконтрольний опозиції парламент оголосив Мадуро узурпатором.

23 січня десятки тисяч венесуельців вийшли на масові протести проти Мадуро. Цього самого дня голова Національної асамблеї Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Американський президент Дональд Трамп заявив, що США визнають це рішення. Росія підтримала Мадуро.

28 січня у парламенті Венесуели заявили, що з Москви прибув літак, на якому можуть вивезти 20 тонн золота. Національна асамблея Венесуели вимагає прояснити ситуацію.

31 січня "Новая газета" повідомила, що в Москві було завантажено літак із венесуельським золотом, а в Каракас він прибув із готівкою. У транзитній точці в Дубаї літак зустрічали інкасаторські броньовики. Імовірно, там і було продано золото Венесуели, яке зберігають у Москві, припустило видання.

Агентство Reuters із посиланням на високопосадовця повідомило 31 січня, що в найближчі дні Венесуела продасть Об'єднаним Арабським Еміратам 15 тонн золота із власних запасів в обмін на готівку в євро.

Того самого дня в уряді США закликали Росію та інші країни утриматися від операцій з Венесуелою щодо купівлі нафти і золота.