У США застерегли інші країни, зокрема РФ, від операцій із купівлі венесуельських золота і нафти – ЗМІ

За даними ЗМІ, найближчими днями Венесуела продасть ОАЕ 15 тонн золота із власних запасів
Фото: pixabay.com

Росія та інші країни повинні припинити закупівлю нафти та золота у Венесуели, яка зараз переживає кризу, про це Reuters повідомили в адміністрації президента США.

В уряді США закликали Росію та інші країни утриматися від операцій із Венесуелою з купівлі нафти та золота. Про це заявив чиновник адміністрації президента США, на якого посилається агентство Reuters.

Він також закликав президента Ніколаса Мадуро облишити спроби залякування голови Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо, який оголосив себе президентом країни. Чиновник наголосив, що такі спроби матимуть "серйозні наслідки".

10 січня 2019 року Ніколас Мадуро вдруге обійняв посаду президента. 15 січня підконтрольний опозиції парламент оголосив Мадуро узурпатором.

23 січня десятки тисяч венесуельців вийшли на масові протести проти Мадуро. Цього дня голова Національної асамблеї Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Американський президент Дональд Трамп заявив, що США визнають це рішення. Росія підтримала Мадуро.

29 січня в парламенті Венесуели заявили, що з Москви прибув літак, на якому можуть вивезти 20 тонн золота. Національна асамблея Венесуели вимагає прояснити ситуацію.

31 січня "Новая газета" повідомила, що в Москві було завантажено літак із венесуельським золотом. У транзитній точці в Дубаї літак зустрічали інкасаторські броньовики. Імовірно, там було продано золото Венесуели, яке зберігалося у Москві. У Каракас літак прибув із готівкою. 

Агентство Reuters із посиланням на високопосадовця повідомило 31 січня, що найближчими днями Венесуела продасть Об'єднаним Арабським Еміратам ще 15 тонн золота із власних запасів у обмін на готівку у євро.