"Кожен внесок має значення для перемоги України". Платформа United24 зібрала понад 1,5 млрд грн за чотири тижні

Зеленський розповів про результати роботи платформи
Фото: president.gov.ua
На платформі United24 за чотири тижні зібрали 1,5 млрд грн. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Telegram.

"Кожен внесок має значення для перемоги України", – написав президент і закликав приєднуватися до United24.

В Офісі президента поінформували, що кошти вдалося зібрати, зокрема, завдяки продажу квитків на матчі національної збірної України з футболу, благодійному телемарафону Save Ukraine – StopWar, благодійному аукціону у Вашингтоні.

"Ці кошти перераховані на відбудову критичної інфраструктури України, закупівлю хірургічних рентген-апаратів, транспортних апаратів ШВЛ, а також шоломів, бронежилетів та автомобілів для військових", – зазначили в ОП.

Контекст:

United24 – фандрейзингова платформа. Гроші надходять на рахунки Національного банку України, потім їх спрямовують профільним міністерствам. Платформа збирає кошти за трьома напрямами: оборона та розмінування, медицина, відбудова зруйнованих населених пунктів.

Про запуск глобальної платформи United24 зі збору коштів для України Зеленський оголосив 5 травня. В Офісі президента наголосили, що завдання United24 – стати головним вікном для збирання благодійних пожертв на підтримку України.