Зеленський оголосив про запуск глобальної платформи зі збору коштів для України

Зробити пожертву на United24 можна одним кліком із будь-якої країни світу
Фото: National Bank of Ukraine (NBU) / Flickr
Президент Володимир Зеленський 5 травня повідомив у Facebook про запуск глобальної платформи United24 зі збору коштів для України.

"Перша її складова – онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. Невдовзі до неї долучаться інші проєкти та програми", – сказав Зеленський.

Проєкт United24 дає можливість кожному долучитися до підтримки України, зазначила пресслужба президента.

"Кожен може зробити пожертву в один клік із будь-якої країни. Це можуть бути як окремі свідомі громадяни, підприємці, так і великі технологічні корпорації. Ми щодня б'ємося з ворогом, виборюючи цінності свободи та демократії, і United24 стане саме тим цифровим сервісом, який об'єднає весь цивілізований світ задля підтримки України", – сказав Зеленський.

В Офісі президента наголосили, що завдання United24 – стати головним вікном для збирання благодійних пожертв на підтримку України.

United24 – фандрайзингова платформа. Гроші надходитимуть на рахунки Національного банку України та передаватимуть профільним міністерствам. Платформа збирає кошти за трьома напрямами: оборона і розмінування, медицина, відновлення зруйнованих населених пунктів.

На сайті United24 зазначили, що звітність про використання грошей оновлюватимуть щотижня.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Сума збитків, які РФ завдала Україні за 70 днів повномасштабного вторгнення, становить $600 млрд, але в ній не враховано даних із територій, які зараз окуповані. Про це заявив Зеленський 4 травня.

За оцінкою Міністерства економіки, для швидкого відновлення економіки України після війни з Росією необхідні інвестиції $70 млрд на рік протягом не менше ніж 10 років.

Відновлювати Україну влада має намір насамперед коштом заарештованих активів РФ, заявляв прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.