Мінгареллі розповів, що ЄС готовий виділити приблизно €100 млн на програми з енергоефективності в Україні

Мінгареллі: Ще один важливий напрямок, який готується до реалізації в Україні, – підтримка реформи профтехосвіти
Фото: zoda.gov.ua

Євросоюз зацікавлений у підтримці України, заявив глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Європейський союз готовий інвестувати приблизно €100 млн у програми енергоефективності в Україні. Про це сказав глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час візиту в Запоріжжя 26 квітня, повідомила прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Він також додав, що ЄС готує програму на суму приблизно €50 млн для підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні, щоб вони одержували не тільки житло, але й робочі місця.

"Ще один важливий напрямок, який готується до реалізації в Україні, – підтримка реформи профтехосвіти. Нині цей проект опрацьовується спільно з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич", – розповів Мінгареллі.

За його словами, Євросоюз зацікавлений у підтримці України.

Закон про створення Фонду енергоефективності Верховна Рада ухвалила 8 червня 2017 року. За словами віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, його реалізація дасть можливість заощадити на модернізації житлових будинків до 50%.

Закон передбачає створення внутрішньої ієрархічної організаційної структури фонду у складі наглядової ради, дирекції, технічного й фінансового офісів. Проект установлює принципи функціонування технічного й фінансового офісів, які мають погоджувати проекти незалежно один від одного й орієнтуватися на максимальний ефект досягнення енергозбереження.

За закон про енергоефективність будівель парламент проголосував 22 червня 2017 року. Документом передбачено введення обов'язкової сертифікації енергоефективності для об'єктів будівництва, будівель і частин будівель, що здають в оренду на строк більше ніж рік, для будівель з опалювальною площею понад 250 м&³2;, у яких розташовані державні органи і проводять прийом громадян.

20 липня обидва закони підписав президент України Петро Порошенко.

Фонд енергоефективності уряд створив 20 грудня 2017 року.