Порошенко в КПІ підписав два закони про енергоефективність

Порошенко приїхав до КПІ, щоб підписати закони про енергоефективність
Фото: president.gov.ua

Закони про створення Фонду енергоефективності та про енергоефективність будівель Верховна Рада ухвалила в червні, сьогодні їх підписав президент України Петро Порошенко.

20 липня президент України Петро Порошенко в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" підписав закони про створення Фонду енергоефективності та про енергоефективність будівель, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

На церемонії був присутній віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, а також нардеп від Блоку Петра Порошенка Дмитро Андрієвський, який був одним з ініціаторів законопроекту №4941-д про енергоефективність будівель.

"Уводиться механізм конкретної відповідальності, персоніфікації та стимулювання заходів із підвищення енергоефективності будівель", – сказав президент, підписуючи цей документ.

Закон про створення Фонду енергоефективності Рада ухвалила 8 червня. За словами Зубка, його реалізація дасть змогу заощадити на модернізації житлових будинків до 50%.

Закон передбачає створення внутрішньої ієрархічної організаційної структури фонду, яка буде складатися з наглядової ради, дирекції, технічного та фінансового офісів. Проект установлює принципи функціонування технічного та фінансового офісів, які мають погоджувати проекти незалежно один від одного й орієнтуючись на максимальний ефект досягнення енергозбереження.

За закон про енергоефективність будівель парламент проголосував 22 червня. Документ передбачає введення обов'язкової сертифікації енергоефективності для об'єктів будівництва, будівель і частин будівель, які здають в оренду на термін, що перевищує один рік, для будівель з опалювальною площею більше ніж 250 м&³2;, у яких розташовані державні органи та відбувається прийом громадян.