НАБУ провело обшук на Запорізькому титано-магнієвому комбінаті

ЗТМК – єдиний виробник губчастого титану в Європі
Фото: ztmc.zp.ua

У Національному антикорупційному бюро України не повідомили про ціль обшуків на території Запорізького титано-магнієвого комбінату, який, за інформацією глави відомства Артема Ситника, належить бізнесмену Дмитрові Фірташу.

Співробітники Національного антикорупційного бюро України 6 березня провели обшуки на території Запорізького титано-магнієвого комбінату. Про це "Укрінформу" повідомили у прес-службі відомства.

У бюро не уточнили, що саме шукали на підприємстві, пославшись на таємницю слідства.

У вересні 2016 року детективи НАБУ затримали директора ЗТМК Володимира Сівака за підозрою у зловживанні службовим становищем, що призвело до розтрати коштів у особливо великих розмірах.

Слідство встановило, що протягом 2014–2015 років на модернізацію виробництва ЗТМК компанія-співвласник Tolexis Trading Ltd. (Кіпр) виділила 880 млн грн. Однак, за інформацією НАБУ, директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, здійснив розтрату більшої частини отриманих коштів (492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб.

Зараз матеріали цього кримінального провадження на розгляді в суді.

51% акцій ЗТМК – єдиного виробника губчастого титану в Європі – належать державі в особі Фонду державного майна України. Приватну частку підприємства бізнесмен Дмитро Фірташ, за твердженням директора НАБУ Артема Ситника, "забрав фактично за $1".

"Ставити питання про відповідальність самого Фірташа поки що зарано, але ми розслідуємо цю справу", – говорив у серпні 2017 року глава бюро.