Нацкомісія з тарифів скасувала абонплату за газ

Рішення про абонплату за газ скасували
Фото: ЕРА

Голова Національної комісії, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк заявив, що рішення про введення абонплати за газ комісія скасовує.

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 10 квітня скасувала рішення про введення абонплати за газ. Про це на засіданні комісії заявив її голова Дмитро Вовк, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми наше рішення, яке ухвалили та яке мали застосовувати з 1 квітня, повністю змінюємо, скасовуємо", – заявив Вовк.

28 березня НКРЕКП установила для населення та промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність.

Новий тариф повинен був стати абонплатою за підключення до системи газопостачання, і з 1 квітня його мали сплачувати щомісяця на підставі потужності лічильника незалежно від фактичного обсягу споживання.

30 березня міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що абонплата за газ не збільшить комунальних платежів населення.

4 квітня президент України Петро Порошенко закликав призупинити рішення про введення абонплати за газ.

Про необхідність розділити плату за газ і за його доставку наприкінці лютого цього року заявляли в Міненерго. У міністерстві нагадали, що поділ тарифу на ці дві частини передбачений у Меморандумі про економічну і фінансову політику, який подали до МВФ після того, як 1 вересня 2016 року його підписали президент України, прем'єр-міністр і члени уряду. У міністерстві і НКРЕКП упевнені, що реформа газових тарифів відповідає вимогам законодавства ЄС і створює на ринку конкурентне середовище.