Німецький концерн Deutsche Bahn планує розширити співпрацю з АТ "Укрзалізниця"

Україна планує передати пасажирські перевезення АТ "Укрзалізниця" в управління Deutsche Bahn 2022 року
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook
Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn заявив про плани подальшого розширення співпраці з АТ "Укрзалізниця" з 2022 року. Про це 10 листопада повідомила "Німецька хвиля" із посиланням на пресслужбу концерну.

Зокрема, обговорюють модель, за якою концерн відрядить експертів та менеджерів до України для консультування "Укрзалізниці" щодо структурних аспектів пасажирських перевезень.

Журналісти зазначили, що Deutsche Bahn консультує АТ у галузі пасажирських перевезень. Основну увагу приділяють фінансовим консультаціям та підтримці під час проведення тендерів для оновлення рухомого складу.

Контекст:

Наприкінці серпня 2021 року "Укрзалізниця" підписала договір із компанією DB Engineering & Consulting, яка входить до Deutsche Bahn (основного залізничного оператора ФРН) про консалтинг у сфері пасажирських перевезень. У Міністерстві інфраструктури повідомляли, що на першому етапі, який відбудеться до кінця 2021 року, компанія допоможе "Укрзалізниці" відокремити пасажирські перевезення від вантажних і забезпечити ефективне керування, розробить дорожню карту реформи пасажирських перевезень на найближчі п'ять років та модель їх фінансування.

"За його успішного впровадження на другому етапі "Укрзалізниця" залучить команду менеджерів із Deutsche Bahn для безпосереднього управління пасажирськими перевезеннями вже 2022 року", – ішлося в повідомленні.

9 листопада міністр інфраструктури України Олександр Кубраков сказав, що план передати пасажирські перевезення АТ "Укрзалізниця" до управління Deutsche Bahn із наступного року залишається дійсним.