"Нова пошта" запускає власну авіакомпанію

Рейси здійснюватимуть з міжнародних аеропортів "Бориспіль" і "Львів"
Фото: depositphotos.com

"Нова пошта" запускає власну авіакомпанію. Про це 5 жовтня повідомила пресслужба перевізника.

Авіакомпанія отримала назву Supernova Airlines. Вона матиме власний флот і підпорядковуватиметься компанії "Нова пошта Глобал".

Рейси планують здійснювати з міжнародних аеропортів "Бориспіль" і "Львів". Авіаперевізник буде доправляти міжнародні вантажі.

"Для перевезення відправлень наших клієнтів ми співпрацюємо з авіакомпаніями-партнерами і дуже вдячні їм за плідну співпрацюОднак обсяги перевезень невпинно зростають, і потрібно освоювати нові горизонти. Рішення запустити власну авіакомпанію продиктовано тим, що ми хочемо й надалі гарантувати клієнтам високу якість, швидкість та прогнозованість доставки", – пояснив СЕО "Нової пошти Глобал" Юрій Беневитський.

Контекст:

"Нова пошта" – найбільший приватний перевізник в Україні. За відомостями компанії, її мережа нараховує більше ніж 8700 відділень по всій Україні та понад 6800 поштоматів. Кількість відправлень за 2020 рік перевищила 300 млн посилок і вантажів.

Група "Нова пошта", за даними Державної фіскальної служби, входить до сотні найбільших платників податків в Україні. За 2020 рік компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів країни 5 млрд грн податків і зборів.

На "Новій пошті" працює понад 32 тис. осіб.