"Одеський припортовий завод" продовжив договір на перероблення газу із чинним давальцем, щоб уникнути зупинення

За умовами пролонгації договору було покращено умови співпраці, заявили на заводі
Фото: opz.odessa.net

Рішення про продовження контракту з нинішнім давальцем було єдиним, на яке правління мало право, враховуючи наявну судову заборону, і безальтернативним із погляду забезпечення стабільної роботи заводу, підкреслили в компанії.

"Одеський припортовий завод" вимушено ухвалив рішення про продовження договору з перероблення давальницької сировини з чинним постачальником, щоб уникнути зупинки виробничого процесу, про це йдеться в заяві, опублікованій 28 серпня на сайті компанії.

"Правління Акціонерного товариства "Одеський припортовий завод", щоб уникнути зупинки виробничого процесу, з 1 вересня 2020 року ухвалило рішення про продовження договору з переробки давальницької сировини з чинною компанією-давальцем до моменту визначення переможця конкурсу, але не довше ніж кінця цього року. Рішення правління було затверджено наглядовою радою АТ "ОПЗ". Визначення нового постачальника давальницької сировини мало відбутися ще у липні, але це виявилося неможливим у зв'язку з блокуванням відповідного конкурсу, проведеного АТ "ОПЗ" одним з учасників", – указано в повідомленні.

Рішення про продовження контракту з нинішнім давальцем було єдиним, на яке правління мало право, враховуючи наявну судову заборону, і безальтернативним із погляду забезпечення стабільної роботи заводу, підкреслили в компанії.

"Затверджений наглядовою радою АТ “ОПЗ” порядок відбору компанії-давальця передбачає, що завод не має права проводити відбір нового давальця поза процедурою конкурсу. Відзначимо, що досягнення цілей, які нині стоять перед АТ “ОПЗ” у вигляді поліпшення фінансових і соціальних показників, модернізації підприємства і підготовки його до прозорої приватизації, лежить у площині забезпечення безперебійного виробничого процесу, що є безумовним пріоритетом для керівництва заводу. Приймаючи рішення про пролонгацію договору з чинним постачальником сировини, АТ “ОПЗ” спирався на три ключові аспекти – інтереси підприємства і держави, юридичні обмеження роботи заводу та соціальні зобов'язання перед трудовим колективом", – зазначили в ОПЗ.

Коли за результатами проведення нового конкурсу буде укладено договір із новим постачальником давальницької сировини, це стане безумовною підставою для розірвання протягом місяця договору з чинним давальцем, додали у пресслужбі.

"Зазначимо, що за умовами пролонгації договору були покращені умови співпраці. Так, із 1 вересня 2020 року ціна за одну тонну аміаку становитиме $41 і за одну тонну карбаміду – $60", – ідеться в повідомленні.

"Одеський припортовий завод, згадуючи той вкрай трудомісткий і дорогий процес відновлення виробничого процесу влітку 2019 року, просто не має права бути зупиненим. У нинішній ситуації ми прийняли єдине допустиме для забезпечення продовження роботи заводу рішення про пролонгацію контракту з діючим давальцем",  заявив в.о. голови правління – директора АТ "ОПЗ" Микола Синиця.

Одеський припортовий завод – одне з найбільших державних підприємств у хімічній галузі України. Розташований на території міста Южне, за 47 км від Одеси, спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду. Підприємство підконтрольне Фонду державного майна України та входить у програму великої приватизації.