Олександр Ейсмонт про реалізацію мультимодальних логістичних рішень в Україні

Упродовж минулого року в Україні зросли обсяги перевезень, до того ж це стосується не лише імпорту та експорту, а і транзиту
Фото: cognissolutions.com
Мультимодальні перевезення вже показали себе як одне з найефективніших рішень у транспортній логістиці. Різні етапи виробництва та реалізації продукції можуть відбуватися в різних частинах країни або навіть світу, тому часто доводиться залучати два та більше види транспортних засобів. Про те, як працює мультимодальна логістика в Україні, розповів директор одеської компанії "Євротермінал" Олександр Ейсмонт.

"Приклад "Євротерміналу" як провайдера мультимодальної логістики в Україні" – Олександр Ейсмонт

Ця сфера логістики містить низку послуг. Насамперед мультимодальні перевезення – це використання від двох видів транспорту в одному ланцюжку. Також не можна забувати про митний контроль, перевантажувальні термінали, склади. Компанія "Євротермінал" завдяки своєму переліку послуг допомагає клієнтам реалізовувати комплексні логістичні рішення.

Олександр Ейсмонт пропонує розглянути такий логістичний ланцюжок на прикладі експорту зерна. Для того, щоб такий вантаж дійшов від фермера до кінцевого покупця, залучено відразу кілька видів транспорту – автомобілі, залізницю, річковий та морський транспорти. Одеський порт приймає кілька мільйонів тонн зернових вантажів на рік. ТОВ "Євротермінал" за допомогою своєї інфраструктури забезпечує приймання та опрацювання вантажів, а також їхнє митне оформлення.

Загалом ланцюжок має такий вигляд: зібрані з полів зернові доправляють до елеватора за допомогою автомобілів, далі транспортування вантажу в порт найчастіше відбувається за допомогою залізниці, потім він потрапляє до морського термінала й іде на експорт. Олександр Ейсмонт зазначає, що хоч і є різні варіанти перевезення зерна, сьогодні здебільшого використовують залізничний транспорт.

Олександр Ейсмонт: Перспективи мультимодальної логістики

Упродовж минулого року в Україні зросли обсяги перевезень, до того ж це стосується не лише імпорту та експорту, а і транзиту. Олександр Ейсмонт розповідає, що Україна стала доволі цікавим мультимодальним хабом для закордонних компаній. Це також перспективна можливість, якою Україна може скористатися.

Щодо морських портів в Україні, їхні ресурси цілком дають можливість нарощувати перевалку. Однак збої в глобальній логістиці, криза в області контейнерних перевезень, значно підвищена вартість фрахту і черги в портах стимулюють перехід на інші види транспорту. Голова ТОВ "Євротермінал" Олександр Ейсмонт зазначає, що протягом останнього року більшість перевезень почала припадати на залізничний транспорт, який дає можливість логістичним провайдерам забезпечити своєчасне та безперебійне постачання вантажів.