"Опора для проходження тепловою генерацією наступного опалювального сезону". ДТЕК повідомив про виготовлення семи нових комбайнів

Машинобудівники також забезпечили шахтарів 450 тис. запчастин і комплектовання
Фото: energo.dtek.com

За п’ять місяців 2024 року машинобудівники ДТЕК виготовили сім комбайнів і 450 тис. запчастин для забезпечення стабільного вуглевидобування. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

"За п'ять місяців цього року машинобудівники компанії виготовили й відремонтували 606 одиниць гірничо-шахтного обладнання. Серед них – сім нових прохідницьких й очисних комбайнів", – указали в компанії.

Зазначено, що машинобудівники також забезпечили шахтарів 450 тис. запчастин та комплектовання. Це дає змогу й далі закладати опору для проходження тепловою генерацією наступного опалювального сезону.

"Кожен працює на своєму місці. На своїх місцях і шахтарі з машинобудівниками. Шахтарі – щоб видобувати достатні для надійної роботи теплоелектростанцій обсяги вугілля. І машинобудівники, які мають переконатися, що шахтарі завжди мають усе необхідне для таких потреб обладнання", – наголосив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

У 2023 році ДТЕК Ріната Ахметова ввів у роботу 26 нових вугільних лав. Того року інвестиції компанії в українське вуглевидобування сягнули приблизно 7 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж 2022 року.