Порошенко: Упевнений, що унікальні пропозиції України, зокрема під час приватизації, знайдуть підтримку з боку бізнесу Ліхтенштейну

Порошенко: Факт, що понад половину інвестицій Ліхтенштейну в Україну спрямовано в нашу промисловість, свідчить про довготривалість стратегічних планів ліхтенштейнських інвесторів по відношенню до України
Фото: EPA

Більше ніж половина інвестицій Ліхтенштейну, які надходять в Україну, спрямована у сферу промисловості, заявив президент України Петро Порошенко.

Україна і Ліхтенштейн мають великий потенціал для розвитку торговельно-економічного співробітництва. Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції з наслідним принцом Ліхтенштейну Алоізом у Києві 6 червня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми зауважили, що сфера, де є величезний потенціал для відносин між нашими країнами, – це торгово-економічне співробітництво. Ми домовилися, що під час зустрічей і контактів на урядовому рівні ми проведемо зустріч із бізнес-колами, щоб поінформувати й відкрити унікальні можливості для бізнесу", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що інвестиції Ліхтенштейну сконцентровані переважно у європейських країнах.

"І унікальні пропозиції, які зараз може зробити Україна, зокрема під час приватизації, відкриття спільних підприємств, ми впевнені, знайдуть відповідну реакцію і підтримку з боку ліхтенштейнського бізнесу. Той факт, що понад половину інвестицій Ліхтенштейну в Україну спрямовано в нашу промисловість, свідчить про довготривалість стратегічних планів ліхтенштейнських інвесторів по відношенню до України", – сказав Порошенко.

Наслідний принц Ліхтенштейну Алоїз сьогодні вперше відвідав Україну.