"Потрібно скасовувати це мито". Після скарг бізнесменів Зеленський зателефонував голові Мінекономрозвитку

Зеленський: Вирішення цього питання зрозуміле
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка із проханням розв'язати проблему високого спеціального ввізного мита на сировину, повідомляє пресслужба глави держави.

Президент України Володимир Зеленський 10 червня під час зустрічі з підприємцями Чернігівської області по телефону звернувся до міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігоря Петрашко з проханням вирішити питання високого спеціального ввізного мита на сировину, яке зараз встановлено на рівні 18%. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

На зустрічі президент закликав місцевих підприємців розповісти, чим держава може допомогти бізнесу регіону. У відповідь бізнесмени поскаржилися на високе спеціальне ввізне мито на сировину, яке, за їхніми словами, збільшує собівартість продукції.

"Міністерство економіки узагальнило це питання – і це була помилка. Не треба узагальнювати. Треба скасовувати це мито. Вирішення цього питання зрозуміле, і ми це зробимо", – підкреслив глава держави.

Раніше президент вже намагався вирішувати спірні питання в телефонному режимі.

Зокрема, 3 червня Зеленський у прямому ефірі зателефонував голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру, щоб передати йому скарги підприємців.