Прокуратура порушила кримінальну справу проти співробітників аеропорту Бориспіль через зловживання під час закупівлі робіт на суму понад 47 млн грн

У прокуратурі повідомили, що тендерний комітет аеропорту порушив вимоги законодавства у сфері публічних закупівель
Фото: kbp.aero

Аеропорт Бориспіль уклав договір на реконструкцію термінала D із компанією, тендерна пропозиція якої не відповідала кваліфікаційним вимогам замовника, повідомили в прокуратурі Київської області.

Прокуратура Київської області почала кримінальне провадження проти посадових осіб міжнародного аеропорту Бориспіль через зловживання під час закупівлі робіт на суму понад 47 млн грн, повідомила прес-служба відомства 6 квітня.

Відомство зазначає, що аеропорт провів відкриті торги на реконструкцію термінала D, у яких брало участь дві компанії. Переможцем стала юридична особа, тендерна пропозиція якої не відповідала кваліфікаційним вимогам замовника.

"Незважаючи на те, що проведення будівельних робіт з реконструкції пасажирського термінала D відноситься до будівництва об’єктів з підвищеною небезпекою, переможцем тендера визначено юридичну особу, у якої відсутній досвід виконання будівельних робіт зазначеної складності", – повідомили в прокуратурі.

Тендерний комітет аеропорту порушив вимоги законодавства у сфері публічних закупівель, уклавши договір із юрособою, яка перемогла на цих торгах, наголосили у прокуратурі.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Імовірно, йдеться про закупівлю робіт з реконструкції пасажирського термінала D з розширенням зони обслуговування пасажирів міжнародних авіарейсів. На сайті держзакупівель ProZorro повідомляють, що торги провели у жовтні 2017 року. У них брало участь дві компанії: ТОВ "Український виробничо-будівельний Альянс Центр" і ТОВ "НАН". Перемогла перша компанія, яка запропонувала ціну 47,2 млн грн (очікувана ціна становила 47,37 млн грн).