Шкарлет розповів, на що витратить зекономлені на закупівлі ноутбуків для вчителів 73,7 млн грн

У межах національного проєкту "Ноутбук кожному вчителю" для освітян купили понад 61 тис. комп'ютерів
Фото: pixabay.com
У межах національного проєкту "Ноутбук кожному вчителю" для українських освітян купили понад 61 тис. комп'ютерів. Про це 30 грудня в Telegram написав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

За його словами, замість запланованих 60 тис. ноутбуків міністерство закупило гаджети для 61 628 учителів.

"73 713 200 грн зекономлених коштів уже спрямовано, зокрема, на придбання шкільних автобусів та створення належних санітарно-гігієнічних умов у школах. На цю суму можна буде придбати близько 50 автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл", – наголосив міністр.

20 грудня Шкарлет повідомив, що до шкіл 21 регіону України вже доправили 41 327 ноутбуків, до кінця року гаджети отримає 60 тис. учителів.

Контекст:

Уряд України вирішив забезпечити ноутбуками 60 тис. учителів. Вартість кожного ноутбука оцінювали попередньо у 20 тис. грн, загальна сума закупівлі – майже 1 млрд грн.

Міністерство цифрової трансформації, СБУ та Міністерство освіти запідозрили корупційну змову в тендерах на закупівлю ноутбуків для вчителів. Про це голова Мінцифри, віцепрем’єр Михайло Федоров повідомив 11 вересня.

СБУ встановила осіб, які провели переговори з учасниками IT-ринку, залученими до купівлі ноутбуків для освітян, і домовилися про збільшення вартості гаджетів на понад 30%. Про це 13 вересня повідомив тимчасовий виконувач обов'язків начальника управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Міністерство цифрової трансформації провело експертизу договорів із закупівлі ноутбуків, унаслідок цього вартість гаджетів вдалося знизити на 24,7 млн грн. Про це 27 жовтня повідомила пресслужба Мінцифри.

В Україні створили інтерактивну мапу, за допомогою якої можна контролювати витрати обласними адміністраціями коштів на купівлю техніки.