СКМ Ахметова: Завдання великого бізнесу – зберегти робочі місця і підтримувати фронт

Наталія Ємченко: Ми залишаємося в Україні. Ми своє майбутнє пов'язуємо з Україною. Ми віримо в Україну. Ми готові її відбудовувати
Фото: profispace.media
Завдання великого бізнесу під час війни – зберегти економіку України, робочі місця та перебудувати свою роботу під нові воєнні реалії. Про це повідомила в ефірі телеканала "Україна 24" директорка зі зв'язків із громадськістю та комунікацій компанії СКМ Наталія Ємченко.

"Насамперед великий бізнес має зберігати максимально можливу потужність на економічному фронті. Економічний фронт – це другий фронт, це другий перший фронт. Тобто ми маємо військовий фронт і маємо економічний фронт. І економічний фронт не менш важливий, ніж мілітарний", – зауважила вона.

Ємченко наголосила, що власник СКМ, бізнесмен Рінат Ахметов зустрів війну в Україні і залишається у країні.

"Ми залишаємося в Україні. Ми своє майбутнє пов'язуємо з Україною. Ми віримо в Україну. Ми готові її відбудовувати. Ми готові відбудовувати наші підприємства. Ми готові брати участь у відновленні міст, у яких ми працюємо. Тобто ми тут. Велике завдання бізнесу – демонструвати зараз і словом, і ділом, і символами, що він в Україні. І ми у цьому сенсі на 100% тут", – резюмувала Ємченко.

Вона переконана, що завдання економіки в Україні – навчитися бути мобільною та адаптуватися до нових воєнних реалій. Керівниця наголосила, що СКМ враховує досвід останніх восьми років війни Росії з Україною та робить усе можливе, щоб там, де це безпечно для людей, підприємства працювали на максимум.

"Ми, як і всі, на жаль, знаємо про це не з чуток із 2014 року. Тому, з одного боку, ми робимо все можливе, щоб наші підприємства працювали по максимуму там, де це можливо. З іншого боку, ми навчилися дуже швидко згортати та розгортати наші виробництва", – додала директорка з комунікацій СКМ.