"Слідство.Інфо" підтвердило, що Гнап переказав їм гроші, які мали витратити у 2015 році на допомогу армії

Гнап був керівником "Слідства.Інфо"
Фото: Сила Людей / Facebook

"Слідство.Інфо" отримало від кандидата у президенти України Дмитра Гнапа понад 276 тис. грн, тобто приблизний еквівалент тих €9100, які колишній журналіст обіцяв повернути, зазначила керівник проекту Анна Бабінець.

Колишній журналіст, кандидат у президенти України Дмитро Гнап справді переказав частину премії, яку отримала редакція "Слідства.Інфо" у 2015 році, на її рахунок. Про це 12 лютого повідомила у Facebook керівник проекту Анна Бабінець.

"Апдейт історії з премією "Слідства.Інфо", яка мала бути витрачена на потреби армії ще майже чотири роки тому, але опинилася у тодішнього керівника організації Дмитра Гнапа. Учора на рахунок "Слідства.Інфо" надійшли 276 244 грн від Дмитра (приблизний еквівалент тих €9100, які він обіцяв повернути)", – написала вона.

За словами керівника "Слідства.Інфо", отримані від Гнапа кошти витратять "максимально ефективно".

"Ми вирішили знайти експертну у цьому питанні організацію. За багатьма порадами обрали фонд "Повернись живим", зустрілися з ними та домовилися про партнерство. Після того, як гроші будуть витрачені, ми разом публічно відзвітуємося, на що саме вони пішли", – зазначила Бабінець.

7 лютого керівник проекту "Слідство.Інфо" Анна Бабінець повідомила, що колишній його глава Гнап не переказав на потреби української армії частини премії, отриманої журналістами 2015 року.

У зв`язку з цим позафракційні нардепи, члени партії "Сила людей" Остап Єднак і Наталія Веселова звернулися до нього із закликом відмовитися від участі у виборах.

Сам Гнап заявив, що готовий передати проекту гроші, які обіцяв переказати на рахунки української армії у 2015 році. Він зазначив, що відмовлятися від участі у виборах не збирається.

8 лютого політична рада "Сили людей" закликала Гнапа зняти свою кандидатуру і повернути партії внесену у ЦВК заставу.

Гнап оголосив про перехід у політику 25 червня 2018 року. Він є автором та співавтором низки резонансних розслідувань, серед яких – фільми про офшори президента Петра Порошенка і загибель журналіста Павла Шеремета.