Журналіст проекту "Четверта влада" Торбіч заявив, що Гнап не витрачав коштів із премії, яку хотіли передати армії, на зарплати співробітникам

Колишні колеги стали вимагати від Гнапа документально підтвердити, де він зберігав кошти
Фото: Дмитро Гнап / Facebook

Ніхто із журналістів проекту "Слідство.Інфо" не знав про те, що €9,1 тис. премії, яку колишній керівник проекту Дмитро Гнап обіцяв передати на потреби армії, він відклав на випадок можливих фінансових труднощів у його команді, заявив журналіст проекту "Четверта влада" Володимир Торбіч.

Журналіст проекту "Четверта влада" Володимир Торбіч заявив, що не зміг знайти підтвердження словам колишнього керівника проекту "Слідство.Інфо" Дмитра Гнапа про те, що той витратив €3917 премії, яку збиралися передати українській армії, на виплати працівникам. Про це йдеться в його блозі на сайті проекту "Четверта влада".

За словами Торбіча, у бухгалтерії "Громадського" йому підтвердили, що у 2016 році затримок із виплатами працівникам не було, хоча Гнап стверджував протилежне.

"Затримка з виплатами була у квітні і травні 2015 року  до отримання премії на руки", – написав журналіст.

Торбіч уточнює, що в особистій розмові Гнап йому заявив, що решту €9,1 тис. він залишив у банківській комірці "на чорний день". Водночас керівник "Слідства.Інфо" запевняв, що попередив про це колег, хоча вони в розмові з Торбічем цього не підтвердили.

Співзасновник "Слідства.Інфо" Федір Сидорук у коментарі під постом у Facebook нинішнього керівника проекту Анни Бабінець підтвердив, що Гнап не витрачав указаних €3917 ні на зарплати, ні на техніку.

"Техніки не купували, на таксі гроші часто давав свої... Майже €4 тис. на поточні витрати? Які? Приміщення? "Громадське" платило. На що можна витратити €4 тис. без техніки і зарплат? В Африку на таксі поїхати?" – написав він.

Сидорук також додав, що Гнап має документально надати інформацію про те, коли саме він поклав решту €9,1 тис. у комірку у банку.

7 лютого керівник проекту "Слідство.Інфо" Анна Бабінець повідомила, що колишній його глава Гнап обіцяв переказати €9,1 тис. отриманої у 2015 році премії на потреби української армії, але не зробив цього.

Сам Гнап заявив, що готовий передати проекту гроші, які обіцяв переказати на рахунки української армії у 2015 році.

Позафракційні народні депутати, члени партії "Сила людей", Остап Єднак і Наталія Веселова звернулися до Гнапа із закликом відмовитися від участі у виборах.

Гнап оголосив про передхід у політику 25 червня 2018 року. Він є автором та співавтором низки резонансних розслідувань, серед яких – фільми про офшори президента Петра Порошенка і загибель журналіста Павла Шеремета.

20 січня 2019 року партія "Сила людей" висунула Гнапа кандидатом у президенти. Цього дня він розпочав збір коштів для застави 2,5 млн грн.

2 лютого Гнап заявив, що за допомогою краудфандінга зібрав майже 3 млн грн для реєстрації кандидатом у президенти.

3 лютого він подав документи до Центрвиборчкому. Поки ЦВК не зареєструвала його як кандидата у президенти.