Світовий банк оцінив збитки від російського вторгнення в Україну в $60 млрд

Президент СБ заявив, що війна триває, тому витрати України зростають
Фото: EPA
Збитки будівлям та інфраструктурі України внаслідок вторгнення РФ сягнули приблизно $60 млрд і зростатимуть у міру продовження війни. Про це 21 квітня заявив президент Світового банку Девід Малпасс на конференції СБ, повідомило агентство Reuters.

Малпасс заявив про потребу України у фінансовій допомозі. За його словами, попередня оцінка витрат на відновлення збитків не включає дедалі більших економічних витрат від війни.

"Війна все ще триває, тому ці витрати зростають", – сказав Малпасс.

Президент України Володимир Зеленський у віртуальному зверненні до учасників конференції окреслив витрати країни та потреби у фінансуванні. За його словами, Україні потрібно $7 млрд на місяць, щоб компенсувати економічні втрати.

"І нам знадобляться сотні мільярдів доларів, щоб потім все це відновити", – повідомив Зеленський.

Він заявив, що світовій спільноті необхідно негайно виключити РФ із міжнародних фінансових інститутів, включно зі Світовим банком та Міжнародним валютним фондом.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Прямі втрати України через вторгнення російських окупантів станом на 3 квітня становлять $565 млрд, говорив заступник міністра економіки України Ігор Дядюра.

Окрім того, за розрахунками Мінекономіки, цьогоріч втрати ВВП України становитимуть не менше ніж $112 млрд, до 2030 року – орієнтовно $1,2 трлн.

Відновлювати Україну влада має намір передусім завдяки заарештованим активам РФ, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.