"Це спланована кампанія проти бізнесу". Parimatch звернувся до Зеленського після введення санкцій

Санкції вводять на 50 років
Фото: dev.ua

Компанія "Паріматч", яка володіє букмекерським брендом Parimatch, припинила діяльність у Росії з початку війни, сплачує податки в Україні й допомагає силам оборони. Про це йдеться в офіційному зверненні компанії до президента України Володимира Зеленського, із яким вона виступила 11 березня на своєму сайті. Звернення "Паріматч" випустила у зв'язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України ввести санкції, які в компанії назвали спланованою кампанією "проти ТОВ "Паріматч" і колективу, бренда Parimatch і проти всього українського бізнесу в цілому".

"Parimatch – бренд, який було створено українцями, який розвивається українцями, у якому працюють і яким володіють українці. У березні 2021 року компанія отримала ліцензії на провадження букмекерської діяльності та онлайн-казино. За два роки було сплачено більше ніж 850 млн грн податків, зборів і ліцензійних платежів до держбюджету України. Із початку війни бренд Parimatch припинив діяльність на території Росії, заборонив будь-яке використання бренда, технічних рішень компанії та будь-яку присутність на території країни-агресора. Підтвердженням указаного є офіційне заключення і висновки міжнародної юридичної компанії Mayer Brown", – ідеться у заяві.

Також у компанії повідомили, що у грудні 2022 року вона виграла суд із захисту ділової репутації проти ЗМІ, "які маніпулювали й відверто фальсифікували факти з метою руйнування ділової репутації".

"Зазначаємо, що ТОВ "Паріматч" на постійній основі допомагає країні у боротьбі з ворогом та підтримці населення. Постійна допомога надається Збройним силам України, Силам територіальної оборони, Головному управлінню розвідки, Державній прикордонній службі, Силам спеціальних операцій, державним і приватним благодійним фондам. Компанія має численні державні й військові подяки, у тому числі від президента України. Загальна сума допомоги складає більше ніж 500 млн грн", – зазначили в "Паріматч".

У зверненні автори заявили, що вважають введення санкцій спланованою кампанією, і додали, що готові до обговорення.

"Вважаємо, що це є спланованою кампанією проти ТОВ "Паріматч" і колективу, бренда Parimatch і проти всього українського бізнесу в цілому. Ми готові до публічного обговорення, готові відповісти на всі запитання медіа і правоохоронних органів, а також готові захищати свою позицію у суді", – резюмували в "Паріматч".

Контекст:

Президент Володимир Зеленський 10 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції щодо 120 фізичних і 287 юридичних осіб. Відповідний указ №145/2023 опубліковано на сайті Офісу президента.

Санкції вводять на 50 років, вони передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, заборону на виведення капіталу з України та інші обмеження. Вони переважно стосуються грального бізнесу Росії та України й осіб, які з ним пов'язані.