Україні виділять додаткові €495 млн із фонду Світового банку – Мінфін

Мінфін України та Світовий банк підписали зміни до угоди про грант
Фото: depositphotos.com
Додатково до гранту в сумі €88,5 млн, що вже надійшов до держбюджету, Україна отримає ще €495 млн із Цільового фонду Світового банку. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

"Додаткові грантові кошти в розмірі €495 млн будуть надані Сполученими Штатами, Норвегією та Австрією", – ідеться в повідомленні.

Міністр фінансів України Сергій Марченко й регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали зміни до угоди про грант.

Контекст:

Світовий банк створив трастовий фонд для підтримки України, який можуть поповнити різні країни. Спецрахунок для спрямування грошей країн-донорів Україні створив також МВФ, донори можуть спрямовувати через нього ресурси для допомоги Україні у вигляді грантів та позик.

29 квітня до держбюджету України надійшов грант у розмірі €88,5 млн від Світового банку. Ці кошти надали на безповоротній основі із цільового фонду донорів. Грант буде спрямовано на соціальні та гуманітарні витрати, а також на охорону здоров'я та підтримку переселенців із зони активних бойових дій, повідомив Мінфін України.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що Україна через війну потребує $7 млрд фінансової підтримки щомісяця.