Український фондовий індекс продемонстрував найбільшу прибутковість за підсумками 2017 року

Цього року найвигідніше було купувати паладій, біткоін та українські акції
Фото: pixabay.com

Лідером світового валютного ринку у 2017 році став мозамбікський метікал зі зростанням 21%.

У 2017 році український фондовий індекс (UX) продемонстрував найбільшу прибутковість у світі – його зростання становило 80%. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Друге місце посів фондовий індекс Казахстану (64% зростання), а третє – Монголії (63%). На останньому місці у світі опинився Пакистан – його фондовий індекс опустився на 22%.

Лідером світового валютного ринку у 2017 році став мозамбікський метікал зі зростанням 21%. Слідом ідуть чеська крона і польський злотий, курси яких піднялися на 18%. Найгіршим варіантом інвестицій серед валют став узбецький сум, що подешевшав на 60%.

Водночас максимальний прибуток одержали власники криптовалют – біткоін виріс на 1500%. Але вкладення у віртуальну валюту вважають доволі ризикованими, зазначає видання.

Найвигіднішим вкладенням для власників сировинних активів став паладій, курс якого зріс на 54%. Мідь та алюміній подорожчали на 29%. Найбільші збитки приніс природний газ (мінус 27,5%).

Серед цінних паперів найбільше зростання за підсумками року продемонстрували державні облігації Греції (приблизно 60%). Друге і третє місця посідають Беліз (38,7%) та Аргентина (30%) відповідно. Найменш вигідним вкладенням стали держоблігації Венесуели (до мінус 55%).