"Укренерго" скасувала на сьогодні ліміти трьом областям, в Одесі й Одеській області ситуація з електрикою покращалася

Енергетики й далі ремонтують об'єкти, пошкоджені внаслідок атак росіян
Фото: НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo / Facebook
Споживання електроенергії в Україні залишається значним через зниження температури, дефіцит потужності зберігається, особливо ввечері. Про це повідомляють у зведенні "Укренерго" про стан енергосистем 9 лютого.

"Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості й населення", – ідеться в повідомленні.

"Укренерго" призначила ліміти споживання, перевищення яких призведе до вимкнення електроенергії, для всіх областей, крім Харківської, Херсонської та Хмельницької, де сьогодні вимірюватимуть фактичне споживання. Вимикати електрику в цих областях сьогодні не будуть, пообіцяли в компанії.

Учора лімітів споживання не застосовували в Запорізькій, Донецькій і Миколаївській областях.

В Одеській області тривають ремонтні роботи. Бригади "Укренерго" й обленерго цілодобово працюють над відновленням електропостачання на рівні, який був до масштабної аварії 4 лютого. Також тривають роботи на решті об'єктів, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів і атак дронів росіян.

"В Одесу й Одеський район поступово подаються більші обсяги електроенергії", – зазначили в "Укренерго".

Про покращення ситуації з електропостачанням в Одеській області повідомила також пресслужба Одеської ОВА.

"Неймовірними спільними зусиллями нам вдалося подати додатковий обсяг електроенергії на Одеський район і місто Одеса. Саме зараз триває тестування графіків, які ДТЕК має анонсувати не пізніше, ніж сьогодні ввечері", – заявив голова ОВА Максим Марченко.

Водночас, зазначив він, уночі в Одеському районі сталося понад 100 локальних аварій.

Також Марченко поінформував, що він мав "розмову з керівником НЕК "Укренерго" стосовно збільшення лімітів для Одеської області".


Контекст:

Росія завдала вже 13 масованих ракетних атак по інфраструктурі України з початку осені 2022 року, ще 15 атак здійснила із застосуванням дронів-камікадзе, зазначали в "Укренерго". У країні стали вводити тимчасові вимкнення світла, в окремих випадках вони тривали кілька діб.

За даними уряду України станом на грудень, фактично 50% енергосистеми було пошкоджено або зруйновано. Зокрема, російські ракети уразили всі теплові електростанції й більшість ГЕС.