"Укртелеком" 2024 року планує інвестувати 1 млрд грн у розвиток телекомунікацій

За два роки повномасштабної війни компанія проклала майже 11 тис. км волоконно-оптичного кабелю
Фото: ukrtelecom.ua

Компанія "Укртелеком" інвестувала понад 1 млрд грн у розвиток телекомунікацій за два роки повномасштабної війни і планує збільшити інвестиції ще на 1 млрд 2024 року. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Протягом 2022–2023 років "Укртелеком" інвестував понад 1 млрд грн власних коштів на розвиток і модернізацію телекомунікаційної мережі та своєї IT-інфраструктури. Основні напрями – удосконалення транспортної інфраструктури і ядра мережі для розширення їхньої пропускної здатності, гнучкості й захищеності від ворожих атак; модернізація мідної інфраструктури через її заміну на сучасну оптичну; розбудова нових оптичних мереж доступу до сучасних телекомунікаційних сервісів.

За два роки повномасштабної війни компанія проклала майже 11 тис. км волоконно-оптичного кабелю. Також значних капітальних вкладень потребувало придбання додаткового обладнання автономного енергопостачання для забезпечення безперебійності надання користувачам послуг енергонезалежного інтернету. "Укртелеком" спрямував значні інвестиції в кібербезпеку для підтримки стійкості й захищеності інфраструктури як IT-ландшафту, так і технологічної інфраструктури. У час повномасштабної війни з'явилися нові напрями капітальних інвестиції, пов'язані з необхідністю відновлення пошкоджених і зруйнованих ворогом вузлів зв'язку й лінійної інфраструктури.

В "Укртелекомі" наголосили, що продовжуватимуть розбудову нових оптичних мереж і модернізацію мідної інфраструктури. Цьогоріч планують збільшення обсягів будівництва нових волоконно-оптичних ліній на 55% порівняно з попередніми періодами.

"Передбачено прокладання 8,3 тис. км оптичних мереж, що дозволить ще більшій кількості підприємств і українців користуватися сучасними телекомпослугами", – заявили в компанії.