"Укрзалізниця" отримає від партнерів техніки й обладнання на майже $10 млн

До пакету безоплатної техніки входять автопідйомники, навантажувачі, екскаватори, свердлильні верстати на магнітній підставці й гідродомкрати
Фото: cfts.org.ua

"Укрзалізниці" передали 46 одиниць техніки й обладнання на загальну суму $2,76 млн. У найближчих планах – передавання техніки ще на 5 млн. Уся ця допомога – грантова, вона відбувається в межах проєкту Світового банку "Відновлення основної логістичної інфраструктури та приєднання до мережі (RELINC)". Про це пише Центр траспортних стратегій із посиланням на World Bank Ukraine.

До пакету безоплатної техніки входять автопідйомники, навантажувачі, екскаватори, свердлильні верстати на магнітній підставці й гідродомкрати, які вже залучили до ремонтів і відновлення залізничної інфраструктури.

Окрім закупівлі техніки для термінових ремонтів залізниці, проєкт також фінансує придбання модульних мостів і матеріалів для відновлення пошкоджених з’єднань доріг з мостами й залізничними коліями.

Закупівлю обладнання для забезпечення ремонту критичної інфраструктури і збільшення вантажоперевезень "Укрзалізницею" здійснює підрозділ ООН UNOPS Ukraine.

Контекст:

"Укрзалізниця" в листопаді 2023 року перевезла 14 млн тонн вантажів, це рекордний показник від початку широкомасштабного вторгнення. Перевезення зернових у напрямку морських портів у листопаді сягнули 1,7 млн тонн, це в 1,7 раза більше, якщо порівняти із жовтнем поточного року.

За підсумками 2023 року компанія планує одержати 7 млрд грн чистого прибутку після 9,6 млрд грн чистих збитків у 2022 році.