"Укрзалізниця" придбала браковані запасні частини до рухомого складу на 20 млн грн – СБУ

Оперативники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної угоди з постачання бракованих комплектувальних частин
Фото: radiosvoboda.org

Комерційні підприємства продали одному зі структурних підрозділів "Укрзалізниці" неліквідні запчастини на 20 млн грн. На держпідприємстві, насамперед, не забезпечили необхідної перевірки товару, повідомляє Служба безпеки України.

Одне зі структурних підрозділів "Укрзалізниці" придбало неліквідні запасні частини до рухомого складу залізничного транспорту на 20 млн гривень, повідомляє Служба безпеки України (СБУ).

Правоохоронці установили, що керівництво одного зі структурних підрозділів "Укрзалізниці" уклало договори щодо поставки запчастин з двома приватними підприємствами.

"Комерсанти, у рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектувальні частини, виготовлені з грубим порушенням технічних умов, що значно знижувало термін експлуатації запчастин", – зазначили в СБУ.

Чиновники структурного підрозділу держпідприємства, насамперед, не забезпечили необхідної перевірки якості товару на відповідність нормативам.

Закупівля таких комплектувальних частин могла призвести до тяжких наслідків на залізниці під час вантажних і пасажирських перевезень, повідомляють у прес-службі відомства.

У ході слідчих дій у офісах комерсантів і структурного підрозділу залізниці оперативники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної угоди з постачання неякісних комплектувальних частин.

Відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем".