"Укрзалізниця" 2021 року отримала понад 450 млн грн прибутку

Дохід "Укрзалізниці" від вантажних перевезень минулого року зріс до 72,3 млрд грн
Фото: depositphotos.com

"Укрзалізниця" 2021 року отримала понад 457,5 млн грн чистого прибутку. Про це 12 січня повідомила пресслужба компанії.

"Оперативна щоденна робота з вантажовласниками, яка дала нам приріст вантажопотоку, а також піднятий тариф на вантажні перевезення, ефективний прозорий розподіл вагонів на аукціонах дали в результаті можливість компенсувати 1,4 млрд грн збитку за першу половину 2021 року та вивести компанію у прибуток за результатами року", – наголосив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Дохід від вантажних перевезень минулого року зріс на 11,2% (до 72,3 млрд грн), від пасажирських перевезень – на 50,7% (до 6,23 млрд грн).

Камишін також наголосив, що наприкінці 2021 року "Укрзалізниця" вперше в історії вчасно отримала затверджений фінансовий план, що дає можливість 2022-го перейти до помірного і стабільного розвитку залізничної галузі України.

Контекст:

"Укрзалізниця" публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі.

За підсумками 2020 року "Укрзалізниця" зазнала чистих збитків у розмірі майже 11,9 млрд грн, фінансові зобов'язання компанії за рік зросли більш ніж на 1 млрд грн до 58,3 млрд грн.

У травні 2021 року президент України Володимир Зеленський назвав компанію банкрутом і наголосив, що влада робить усе можливе, щоб змінити керівництво "Укрзалізниці", але цього замало. "Ми змінюємо, тиснемо, щоб змінити керівництво "Укрзалізниці". Але це буде постійно, поки не прийде керівник, який змінить усі ланки – починаючи з вищої, середньої до нижчої. Тому що це окрема історія", – резюмував президент, додавши, що "Укрзалізниці" необхідно розвивати партнерство з реальними приватними інвесторами.

Камишін – шостий голова правління "Укрзалізниці" за час каденції Зеленського.