В окупованому Алчевську через блокаду зупинився металургійний комбінат – ЗМІ

Комбінат зупинено через відсутність сировини
Фото: isd.com.ua

Алчевський металургійний комбінат зупинений через відсутність сировини, повідомляє агентство "РБК-Україна".

Через блокаду в окупованому Алчевську (Луганська область) зупинено металургійний комбінат. Про це пише агентство "РБК-Україна", посилаючись на своє джерело в керівництві підприємства.

"Алчевський металургійний комбінат зупинений, це дійсно факт, через відсутність сировини. Тому що заблокована залізниця", – повідомило джерело.

За даними агентства, співробітники продовжують виходити на роботу, але займаються в основному ремонтами. Сам комбінат зазнає "величезних збитків".

Алчевський металургійний комбінат входить до корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД). Співвласником ІСД є екс-голова Донецької обласної державної адміністрації, бізнесмен Сергій Тарута.

Фото: isd.com.ua

З проблемою відсутності сировини зіткнулися не тільки підприємства на окупованій території. Учора національна компанія "Укренерго" запропонувала ввести надзвичайний стан в енергетичній сфері через дефіцит вугілля на теплостанціях. Дефіцит виник через початок товарної блокади окупованих районів сходу України ветеранами АТО з добровольчих підрозділів, які вимагають звільнення заручників.

Блокада поширюється і на постачання антрациту з територій, які контролюють проросійські терористи.

До 26 січня були заблоковані дві залізничні гілки в Луганській області. 2 лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області.

10 лютого учасники блокади перекрили трасу Ясинувата – Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.