В Україні планують обмежити максимальну щільність забудови багатоповерхівок

Парцхаладзе незадоволений багатоповерхівками, які "примикають одна до одної"
Фото: darn.kievcity.gov.ua

У державних будівельних нормах України зазначать, що площа зеленої зони нової багатоповерхівки має залежати від її висотності, розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

В Україні планують внести поправки до державних будівельних норм (ДБН). Про це 17 квітня у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"Високі багатоповерхівки, які примикають одна до одної, відсутність зелених зон, катастрофічна нестача закладів соцінфраструктури, організованих парковок – це все наслідки недосконалого містобудівного законодавства", – пояснив він.

За словами заступника міністра, у чинних нормативах не зазначено граничних параметрів забудови земельних ділянок щодо поверховості, тому "вони часто забудовуються на 90%, а то й на всі 100%".

"В оновленому проекті ДБН ми вводимо максимально допустимий відсоток забудови ділянки. Чим вища поверховість будинку, тим менший відсоток земельної ділянки відводиться на забудову і більший на облаштування прилеглої території. Адже чим вище будинок і більша кількість мешканців там проживає, тим більше комфортних умов повинно бути створено для них", – зазначив Парцхаладзе.

Для проектування будинку понад 11 поверхів максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки становитиме 30%, інші 70% виділятимуть на облаштування зон відпочинку, навів приклад заступник міністра.