В Україні побудують новий патронний завод – Шмигаль

За результатами підписання угоди між чеською Sellier & Bellot і ДП "Укроборонсервіс" в Україні збудують новий патронний завод, розповів Шмигаль
Фото: Денис Шмигаль Прем'єр-міністр України / Telegram

Глава українського Кабміну Денис Шмигаль анонсував будівництво в Україні нового патронного заводу й виробництво штурмових гвинтівок у співпраці із Чехією. Про це Шмигаль повідомив 16 липня у Празі на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою, відеозапис опубліковано на YouTube-каналі Кабміну.

"Сьогодні на спільному засіданні ми акцентували увагу на таких ключових аспектах, як оборонна підтримка й військово-технічне співробітництво, взаємодія урядів щодо проєктів відновлення України, зовнішньополітичне й економічне співробітництво, співпраця в гуманітарній сфері, медицини й масі інших напрямів", – розповів Шмигаль.

Він додав, що на засіданні також обговорили постачання Україні нових зразків озброєння, підготовку й реабілітацію українських військових і нові спільні проєкти у військово-промисловому комплексі.

За словами Шмигаля, за результатами підписання угоди між чеською Sellier & Bellot і ДП "Укроборонсервіс" "в Україні побудують новий патронний завод.

Крім того, друга підписана угода між Ceska Zbrojovka й українським підприємством передбачає виробництво в Україні штурмових гвинтівок Colt CZ Group, додав прем'єр.

"Маємо гарні перспективи і сподіваємося на спільні проєкти у виробництві боєприпасів на території Чехії або в безпечних місцях в Україні. А також на спільний ремонт вертольотів типу Мі на території Чехії", – вказав Шмигаль.

Контекст:

Чехія послідовно підтримує Україну в боротьбі проти російської агресії. У межах чеської ініціативи Україна отримає сотні тисяч артснарядів.

У Чехії 16 липня відбувся другий раунд міжурядових чесько-українських консультацій, поінформував Шмигаль у Telegram.