Відомий шведський банкір очолить правління "ПриватБанку"

Новообраний голова правління "ПриватБанку" – шведський банкір Мікаель Бьоркнерт
Фото: privatbank.ua

Шведський банкір Мікаель Бьоркнерт стане новим головою правління "ПриватБанку". Про це 7 жовтня оголосила наглядова рада банку. 

"Обрання Бьоркнерта, одного із топбанкірів Швеції, укотре демонструє ефективність корпоративного управління "ПриватБанку" і здатність України, попри війну, залучати найкращих фахівців фінансового сектору. Цей крок також підкреслює послідовність України в питаннях інтеграції з Європейським союзом та її прогрес на цьому шляху", – повідомили у пресслужбі банку. 

Мікаель Бьоркнерт має понад 25 років стажу у фінансовому секторі на керівних посадах у Bankgirot, SEB, Nasdaq, він знаний на міжнародному рівні експерт банківського сектору, є радником вищого керівництва різних світових банків зі стратегічних питань. Дотепер він керував напрямом банківського бізнесу найбільшого шведського банку Swedbank, де вводив ініціативи зі стратегічного планування та цифрового банкінгу. 

У "ПриватБанку" Бьоркнерт зосередиться на розвитку клієнтоцентричної моделі бізнесу, прискоренні цифрових ініціатив і підготовці банку до майбутніх викликів, ідеться в повідомленні. Він замінить на посаді австрійця Герхарда Бьоша. 

Призначення нового голови правління "ПриватБанку" Бьоркнерта має погодити Національний банк України. 

Контекст:

"ПриватБанк" – найбільший комерційний банк в Україні – націоналізували 19 грудня 2016 року. Раніше він належав бізнесменам Ігореві Коломойському та Геннадієві Боголюбову. 

Герхард Бьош обіймав посаду голови правління "ПриватБанку" з 2021 року. 

26 червня 2024 року ЗМІ, посилаючись на власні джерела, повідомляли, що Бьош покине посаду через "невідповідність завдань, які ставилися, фактичній реальності". Коли Бьоша обирали на посаду голови правління, серед завдань озвучували підготовку до приватизації, але в умовах війни "цей процес поставили на паузу".