ВООЗ потрібно $11,5 млрд для боротьби зі штамом "Дельта"

Значна частина суми, яку просить ВООЗ, необхідна для закупівлі тестів, кисню та масок
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flickr

Всесвітня організація охорони здоров'я шукає термінове фінансування, що становить $11,5 млрд для боротьби зі штамом коронавірусу "Дельта". Про це 4 серпня повідомило агентство Reuters із посиланням на попередній звіт ВООЗ.

Значна частина коштів, що потребує ВООЗ, потрібна для закупівлі тестів, кисню і масок для найбідніших країн. Чверть суми має піти на закупівлю сотень мільйонів доз вакцин. Документ уміщує заклик виділити додатково $3,8 млрд на закупівлю вакцин від COVID-19, зазначили у агентстві.

30 липня генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що ВООЗ терміново вимагає $7,7 млрд на тести, лікування та вакцини. Про це написала пресслужба організації.

"Разом із цим нам необхідне додаткове фінансування у цьому році, щоб COVAX використовувала свої можливості для закупівлі вакцин на 2022 рік. Ці інвестиції становлять крихітну частину суми, яку уряди витрачають на боротьбу з COVID-19. Питання не в тому, чи може світ дозволити собі ці інвестиції, питання в тому, чи може він дозволити собі цього не робити", – сказав Гебреєсус.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Гебреєсус 30 липня 2021 року заявив, що через поширення штаму коронавірусу "Дельта" "заледве здобуті успіхи опиняються під загрозою або втрачаються".

У світі станом на 4 серпня підтвердили 199,7 млн випадків коронавірусної інфекції COVID-19, 4,2 млн пацієнтів померли. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, що стежить за поширенням захворювання.