Запаси вугілля на складах ТЕС України впали нижче за 400 тис. тонн

Запаси вугілля на українських ТЕС протягом тижня зменшилися на понад 100 тис. тонн

Фото: depositphotos.com

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій енергогенерувальних компаній (ДК ТЕС) України станом на 15 листопада впали нижче за 400 тис. тонн. Це випливає із даних Міністерства енергетики, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними агентства, за останній тиждень запаси вугілля впали на 21,1% (на 101,3 тис. тонн).

Станом на ранок 8 листопада 2021 року запаси на складах становили 479,3 тис. тонн, до 15 листопада вони знизилися до 378 тис. тонн.

Контекст:

Заступник міністра енергетики України Максим Немчинов 15 жовтня попереджав, що для проходження опалювального сезону Україна має додатково постачати вугілля. За його словами, Україна має контракти на імпорт вугілля на $4 млн, на контракти ще на $2 млн очікують до кінця опалювального сезону.

29 жовтня стало відомо, що Російська Федерація з 1 листопада зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну.

Компанія ДТЕК підписала контракт на постачання у листопаді додатково 60 тис. тонн вугілля зі Сполучених Штатів АмерикиДТЕК повідомляв про договори на постачання приблизно 0,5 млн тонн вугілля, зокрема з Польщі (320 тис. тонн) та США (150 тис. тонн). Станом на 21 жовтня компанія отримала 278 тис. тонн імпортного вугілля.

30 жовтня у Міненерго повідомили, що у листопаді цього року Україна імпортуватиме вугілля з Польщі, Казахстану та ПАР, українські компанії вже підписали необхідні контракти.

Міністр енергетики України Герман Галущенко 5 листопада запевнив, що Україна зможе спокійно пройти опалювальний період, незважаючи на те, що РФ зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну та створює штучні перешкоди для імпорту Україною вугілля з Казахстану.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив 11 листопада, що осінньо-зимовий період в Україні пройде стабільно та енергоресурсів на опалювальний сезон вистачить.