Запорізькі медики звернулися до Зеленського через бездіяльність міської ради

Лікарі вважають, що сесії міськради зривають представники фракцій "Слуга народу", ОПЗЖ, "Європейська солідарність", Партії Шарія, а також місцевого політичного проєкту "Нова політика"
фото: zp.gov.ua

Співробітники медичних закладів Запоріжжя закликали президента України Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію в місті, де затримують виплату зарплати медикам і фінансування міської системи охорони здоров'я. За словами лікарів, причина – у роботі міської ради, повідомляє "РБК-Україна".

Агентство зазначає, що через відсутність кворуму Запорізька міськрада не проводила сесій уже більше ніж місяць, і так заблоковано рішення всіх питань, зокрема про виділення грошей на фінансування медицини, освіти, ремонти, соціальну допомогу, програму "Велике будівництво", підготовку до опалювального сезону.

"Медики Запоріжжя звертаються до вас, оскільки ви є гарантом нашої Конституції та останньою інстанцією, на яку в нас є надія. Уже понад місяць міська рада Запоріжжя не виконує свої функціональні обов'язки, виходячи з якихось власних інтересів та амбіцій", – цитує "РБК-Україна" заяву лікарів.

Вони вважають, що сесії зривають представники фракцій "Слуга народу", ОПЗЖ, "Європейська солідарність", Партії Шарія, а також місцевого політичного проєкту "Нова політика".

"Просимо змусити депутатів нарешті працювати, а не займатися політичними розборками", – ідеться у зверненні.

Відео: 5 Міська Лікарня ЕШМД / YouTube

Агентство зазначає, що запорізький міський голова Володимир Буряк звернувся щодо цього до спікера парламенту, голови Запорізької ОДА та міністра розвитку громад і територій, зокрема він повідомив про проблему із завершенням будівництва приймально-діагностичних відділень у міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги та в 9-й міській лікарні.